Dagboek

December 2016

Het praktijkonderwijs krijgt weer een eigen schoolhond, Charlie, een mooie bruine Barbet met betoverende ogen. Hij doet nu al vele kinderharten smelten en leert enorm snel. Over Charlie kunt u inmiddels ook al meer lezen op de site.

Met de komst van Charlie kunnen we Indy op school ook wat meer op andere locaties gaan inzetten.

Augustus 2014

Wat een mooie nieuwe uitdaging! Ik heb er een mooie klus bijgekregen op mijn werk. Vanaf dit schooljaar werken Indy en ik ook aan de VMBO zorglocatie en het Expertisecentrum van het Bonhoeffer College.

Daar zullen we weer een heleboel mooi werk mogen doen.

 26 April 2014

Vandaag zijn Indy en ik begonnen met het begeleiden van twee heel lieve kinderen. Ze hebben nogal angst voor honden en de ouders zouden graag voor hun dochter een hond aanschaffen die haar maatje zou kunnen worden. Het gaat hier om een meisje met Asperger. We oefenen nu om de angst weg te nemen en bereiden ze ook langzaam voor op de komst van een eigen hond.

Super om te zien hoe snel kinderen dit oppakken!

Januari 2014

Mariolein Ockers van SAAC begeleidt momenteel een grote groep “rugzakleerlingen” bij ons op school. Leuk om te zien hoe leuk de leerlingen dit vinden. Er wordt hard gewerkt. En soms zit het mee en soms zit het ook wel eens tegen en lukt het allemaal niet in één keer.

Alle leerlingen hebben van Mariolein een mooie verzorgingsset gekregen voor een hond. Ook heeft ze mooie boekjes gemaakt met allerlei verschillende doelen daarin.

17 december 2013

GESLAAGD!!!!!!!

En dat is natuurlijk top. Bram straalde van oor tot oor toen hij het hoorde. Nu bijhouden en jaarlijks op herhaling.
Uiteraard blijft Stichting SAAC nog in beeld voor de begeleiding van Bram.

14 december 2013

Vandaag zijn Bram en ik van Enschede naar Bergen op Zoom gereden om daar Indy zijn laatste examen te laten doen. Bijna 3 uur in de auto vond Indy wel heel erg lang en Bram was mega zenuwachtig. Dit had ook zijn weerslag wel op Indy maar uiteindelijk hebben ze het goed gedaan. Het was erg leuk opgezet, om de spanning bij alle kandidaten wat weg te nemen had Stichting SAAC een soort van speurtocht uitgezet en daarin waren de examenopdrachten verwerkt.
De uitslag laat nog even op zich wachten……..

12 december 2013

Vandaag hebben Indy & ik samen met Will-Jan de Krom van stichting SAAC een workshop gegeven op de studiedag van het Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs. Dat was erg leuk om te doen. Veel enthousiaste mensen met veel vragen en leuke opmerkingen.

29 november 2013:

Vandaag komt Mariolein de Krom van Stichting SAAC bij ons op school. Ze gaat de komende tijd 7 leerlingen met een rugzakje begeleiden met verschillende hulpvragen. Voor alle 7 leerlingen zijn mooie zorgplannen opgesteld. En uiteraard gaat Indy Mariolein helpen om de doelen van de leerlingen proberen te bereiken .

12 november

Vandaag mochten we een korte presentatie geven op een studiedag van work@work. Dat is een studiedag voor medewerkers van alle praktijkscholen uit de regio Twente-Salland. Ik heb daar kort verteld wie we zijn en wat we doen en toen was het tonen van het filmpje van wat Indy allemaal doet op school eigenlijk voldoende. We hebben naderhand veel vragen en leuke reacties gehad. De mooiste reactie was van iemand die zei dat onze presentatie er met kop en schouders bovenuit stak en dat je kon ‘voelen’ in de zaal hoe bijzonder mensen dit vonden. Mooi compliment toch?!

 27 augustus 2013

Op het Bonhoeffer VMBO zorglocatie loopt sinds vandaag ook een hond rond, Pippa de Australische labradoodle van de zorgcoördinator. En Indy………die vindt zijn nieuwe vriendinnetje helemaal geweldig.

IMG_0615

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 november 2010

We krijgen een telefoontje van Petra Visser dat we, als de ‘juiste’ pup er tussen zit, rond de jaarwisseling een nieuw maatje in huis zullen hebben.
Noa, de moeder van Indy, heeft een nest van 11 pups gekregen. We zijn dolgelukkig!! Maar we vinden het ook heel erg spannend. Hoe zal het gaan in ons toch wel drukke bestaan. We hebben alles goed geregeld en hebben best een tijdje vrij. We zijn ook heel benieuwd naar het effect dat het zal hebben op Bram.
Als Indy 10 weken is dan zal ie vanaf die tijd mee gaan naar school.