Boosheid & troost

“Juf….ik zit niet zo lekker in mijn vel, mag ik heel even met Indy praten?”

Zo kwam er vorige week een leerling bij mij die wat problemen had. Ze vroeg aan mij of Indy haar zou snappen, wanneer ze hem iets zou vertellen. Ik vertelde haar dat hij het wel voelt als iemand verdrietig is, of boos of blij, maar dat ie gelukkig nog nooit een geheim heeft doorverteld……… Ze vroeg of ze dan een keer met hem zou mogen ‘praten’, gewoon, even haar ei kwijt. Ik zei haar dat dat natuurlijk wel mocht. Toen ze met Indy had gepraat speelde ze nog wat met ‘m en ging vrolijk weer naar haar les.

Ook wanneer een leerling boos bij ons komt omdat ie net ruzie heeft gehad met bijvoorbeeld een andere leerling zijn Indy en Charlie vaak een goed middel om in te zetten. De boosheid verdwijnt vaak als sneeuw voor de zon  wanneer één van de honden er bij is. En dan hoeft er vaak alleen nog maar gepraat te worden.

Indy en Charlie oordelen en veroordelen niet. Ze zijn er onvoorwaardelijk voor je. Dat is fijn voor kinderen! Soms willen ze alleen maar even praten en hoe fijn is het dan dat er niemand terug praat, maar alleen luistert? En die ene knuffel die je net even nodig hebt……….

vlcsnap-2013-11-21-21h25m10s85