Onderwijsprijs Overijssel

foto

Bonhoeffer College genomineerd voor Onderwijsprijs Overijssel

Het Praktijkonderwijs van het Bonhoeffer College, locatie Vlierstraat, is genomineerd voor de Onderwijsprijs Overijssel. De reden voor deze eervolle nominatie is een hond.  

Labradoodle helpt praktijkschool

Op de praktijkschool van het Bonhoeffer College wordt hond Indy, een Australian Labradoodle, ingezet als (autisme)begeleidingshond. Dat heeft een zeer positief effect op de leerlingen, bijvoorbeeld bij leeslessen. Daarnaast speelt de hond een onmiskenbare rol bij de therapeutische aanpak van kinderen met autistische stoornissen, angsten en onzekerheden. Daar waar de reguliere behandelmethoden vastlopen, biedt het werken met een Labradoodle een motivatie om kinderen mee te laten werken aan hun eigen verbeteringsproces.

Nationale Onderwijsprijs

De praktijkschool van het Bonhoeffer College dingt samen met nog twee scholen voor voortgezet onderwijs naar de Onderwijsprijs Overijssel. Wie van de genomineerden de prijs gaat winnen, wordt op dinsdag 5 februari bekendgemaakt in het provinciehuis in Zwolle.

De winnaar van de prijs wordt automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze zal worden uitgereikt op 20 maart in Onderwijsstad Breda.