Verzorgen, trainen en uitlaten

 ‘Meneer, wie mag Charlie vandaag verzorgen en uitlaten?’

Het verzorgen van Indy en Charlie bestaat uit schoon water geven en, wanneer de tijd het toelaat, even met ‘m spelen. Uitlaten doen we tussen de middag, aan het eind van de grote pauze.

Wanneer we Indy of Charlie uitlaten dan stoppen we daar ook altijd even een trainingsmoment in. De honden moeten dan keurig links met aandacht naast lopen. Wanneer de hond goed oplet en alle aandacht heeft voor de leerling, dan volgt er een ‘click’ en een beloning. Ook oefenen we de commando’s ‘halt’, ‘zit’ en ‘af’. Leerlingen vinden dit vaak heel erg leuk om te doen en je ziet hun zelfvertrouwen groeien.

foto (2)

Dit wandelen en trainen is vaak voor de onderbouwgroepen weggelegd, de eerste en tweede jaars leerlingen. Dit altijd onder begeleiding van onszelf.

Voor de oudere leerlingen die toch ook nog wel heel graag wat met Indy willen ondernemen is meer de verzorging van de hond weggelegd. Met name het borstelen.  we leren ze dan hoe ze Indy en Charlie het beste kunnen borstelen en welke commando’s daar dan bij horen. We hebben ook een keer een trimster op school gehad en dat was natuurlijk helemaal fantastisch!

foto

En na al dat getrain en getuttel moet er natuurlijk ook gespeeld worden. Soms is dat buiten met de bal maar dat zijn soms ook denkspelletjes. Bakjes op de kop op de vloer en dan onder 1 bakje een voertje. Zeker weten dat Indy en Charlie het vinden……..

vlcsnap-2013-11-21-21h25m52s249