Links

Op deze pagina kunt u gemakkelijk links vinden naar interessante en leuke informatie op andere websites.

Kids4ward

www.kids4ward.nl geeft begeleiding en trainingen aan kinderen en begeleidt opvoeders die ondersteuningsvragen hebben op het gebied van leren en/of opvoeden. Kids4ward stelt samen met het kind en diens opvoeders een plan van aanpak op en bewandelen de route die het beste past bij het kind. Dit betekent dat wij bij het kind thuis, op school of een andere locatie komen.

Kids4ward kan meekijken en meedenken bij het vormgeven van trajecten in de klas of binnen een school met betrekking tot implementatie, borging of invoeren van vernieuwingen op onderwijsgebied. Meer over Kids4ward is ook te vinden op https://www.facebook.com/Kids4ward/

Kids4ward is van mening dat er altijd ontwikkeling en groei mogelijk is, voor iedereen!

NB. IndyHelpt is vanaf 1 januari 2021 onderdeel van Kids4ward.

 

logo2

 

 

www.stichtingsaac.nl staat voor Service Animals for Autistic Children. Hun doel is enerzijds om wetenschappelijk onderzoek naar autismebegeleidingshonden te stimuleren en anderzijds om honden op te leiden tot autismebegeleidingshond en de juiste match tussen kind en hond te vinden. Bovendien participeren ze in een interactief programma, waarin deze speciaal getrainde honden een middel zijn in de begeleiding van personen met autisme. Een dergelijk programma is ook beschikbaar met paarden.

 

logoklein1-300x63

 

 

www.mijnhulphond.nl is een mooie webshop van Marlies van Houwelingen. Marlies kwam tot de ontdekking dat veel hulpmiddelen niet of niet goed genoeg op de markt waren. Ook worden ‘jasjes’ van een hulphond nog wel eens niet goed gelezen door omstanders. Marlies ontwerp leuke en duidelijke buttons die het nog meer verduidelijken dat een hond bijvoorbeeld niet geaaid mag worden.

 

Miracles Doodles, kleinschalige fokker van mini/medium Australian Labradoodles. Trotse eigenaar is Elise van de Bovenkamp uit Enschede. Pups worden in huiselijke kring geboren, worden met zorg geselecteerd voor hun nieuwe baasjes en goed gesocialiseerd.

 

DD-Home

Petra Visser is de eigenaar van www.dutchdoodles.nl , de fokker waar onze Indy ook vandaan komt. Petra kijkt vooral naar de karakters van de honden en dat is een vereiste wanneer je wilt gaan voor een ‘hulphond’. Kleur, vachttype en geslacht zijn dan minder belangrijk. Dit, samen met de hypo-allergene vacht, maakt deze honden top!

 

www.maroef.nl is geen gewone hondenschool. Zij geven op een hondvriendelijke manier les en werken vanuit de kalmerende signalen. Dit sluit optimaal aan bij de natuurlijke manier waarop honden leven en communiceren. Elke hond spreekt dezelfde taal. Die gebruiken ze om conflicten te voorkomen. Door deze manier van werken krijgt u inzicht in de gedragingen en communicatie van uw hond.

 

Peter Hijmans en Ger van der Geijn zijn de fokkers van Charlie en eigenaar van www.barbetvanhorssensheerlijkheid.nl. Zijn fokken alleen met de Barbet. De pups worden door goed geobserveerd en hierdoor kunnen ze een goede keuze maken welk hondje het beste bij de nieuwe gezins- en leefsituatie past. De pups maken in het nest al kennis met veel geluiden en mensen en groeien in een huiselijke sfeer op.