Trajecten voor particulieren

Hieronder een greep uit ons aanbod voor ouder(s)/verzorger(s) en hun kinderen. Heeft u een andere hulpvraag en staat deze er niet bij? Neem dat gerust contact met ons op, wij willen altijd met u meedenken en proberen of wij een passend traject kunnen aanbieden.

Juppie we krijgen een puppie!

De komst van een hond in een gezin heeft vaak meer impact dan men denkt. De cursus ‘Juppie we krijgen een puppie!’ is speciaal voor gezinnen met kinderen. De kinderen leren in deze cursus hoe ze op een verantwoorde manier omgaan met hun nieuwe vriend in huis. Ze leren waarom een hond op een bepaalde manier reageert, wat verantwoorde spelletjes zijn om met de hond te doen, wanneer de hond met rust gelaten moet worden, etc.. De komst van een pup moet vooral leuk zijn en niet uitdraaien op een teleurstelling. Door deze cursus zorgen we ervoor dat het hele gezin is goed voorbereid op de komst van de pup.

Uiteraard kan deze cursus ook gebruikt worden als er een volwassen hond in het gezin komt. De cursus bestaat uit 2 a 3 lessen, afhankelijk van uw wensen, en is aangepast aan de leeftijd van de kinderen in het gezin.

Hondenangst

Kinderen kunnen erg bang zijn voor honden. Deze angst kan zo groot zijn dat kinderen niet meer op straat durven te komen of buiten durven te spelen. Kinderen kunnen op deze manier in een sociaal isolement raken. Wij kunnen deze kinderen helpen om van deze hondenangst af te komen.

Op een speelse manier laten wij de kinderen kennis maken met een hond.  Ieder kind is anders, daarom begeleiden we ieder kind op een passende manier. In deze begeleiding nemen we het hele gezin mee, zodat het kind zich volledig gesteund en begrepen voelt.

Kinderen leren de signalen die een hond afgeeft te begrijpen en leren hoe ze hun eigen gedrag en reacties kunnen aanpassen aan een hond. Ze leren wat wel en niet kan en mag bij een hond en hoe ze om moeten gaan met honden die ze niet kennen.

Wij hebben middels deze training al meerdere kinderen van hun hondenangst afgeholpen en het is altijd leuk om te zien hoe kinderen, die ooit zo bang waren, dikke vriendjes worden met de honden. Zowel de kinderen als de honden beleven veel plezier aan deze cursus.

Angsten

Er bestaat natuurlijk niet alleen de angst voor honden maar ook voor allerlei situaties. Er zijn kinderen die het eng vinden om een schoolplein over te lopen, om een boodschap te doen in de winkel of gewoon iets aan iemand te vragen. Dat kan voor kinderen erg naar zijn. Wij maken deze kinderen middels een speciaal traject weerbaarder middels één van onze honden.

Concentratieproblemen

Wist u dat honden kinderen kunnen helpen om zich beter te concentreren?

In deze cursus leren kinderen op een leuke speelse manier, zich beter te concentreren.  We zetten onze honden in om de kinderen te leren zich meer te focussen en hun aandacht langere tijd vast te houden. En zeg nu eerlijk, wat is er nu leuker dan dit samen met een hond te oefenen?

Coaching

Kinderen vinden het soms lastig om hun gevoelens te uiten. Een hond kan daarbij helpen. Samen met een van onze honden kunnen wij u helpen om uw kind te leren zich te uiten

Weerbaarheid

Kinderen die niet weten hoe ze voor zichzelf moeten opkomen, die verlegen zijn, of die moeten leren om was assertiever te worden, kunnen veel steun hebben aan de begeleiding van een hond. Door onze ervaring op school, weten wij hoe waardevol en hoe leuk het kan zijn om met een hond te oefenen aan sociale vaardigheden. Kinderen kijken er iedere week weer opnieuw naar uit om met de hond te werken en de hond vindt het ook geweldig om met kinderen te oefenen.

Motoriek vergroten met een hond

Veel kinderen met ADHD, DCD of Autisme hebben moeite met hun grove en fijne motoriek. Onze honden kunnen deze kinderen helpen om hun motorische vaardigheden beter toe te passen. Doormiddel van speciale oefeningen leren de kinderen met een hond dat bewegen leuk is, maar tegelijkertijd oefenen ze hun motoriek.

Voorafgaand aan een traject voeren we altijd eerst een intakegesprek om uw wensen in kaart te brengen en onze mogelijkheden te bespreken.
Wilt u weten wat de kosten zijn van ons aanbod? Neem u dan gerust even contact met ons op!