De eerste les!

Toen Indy in januari 2011 bij ons op de locatie geïntroduceerd werd hebben alle leerlingen van school een les over Indy gehad. Tegenwoordig noemen we deze les ook wel gekscherend de ‘Indy- of Charlieles’.

Toen alle leerlingen geschoold waren in hoe om te gaan met Indy op school, hoefden we het volgende schooljaar alleen nog maar de nieuwe eerste jaars leerlingen te scholen. Die les gaat over hulphonden, welke ken je allemaal? Het gaat over honden in het algemeen, hoe benader je een vreemde hond? En hoe gaan we om met Indy en Charlie op school? Wat mag allemaal wel en wat mag allemaal niet?

collage

Het is leuk om te zien dat leerlingen elkaar corrigeren wanneer iemand Indy of Charlie zomaar roept als we met hen door de kantine lopen. De afspraak is nl dat je Indy of Charlie nooit zomaar mag roepen. Ook hebben ze geleerd dat, wanneer ze Indy of Charie willen aaien, ze dat eerst aan ons moeten vragen en daarna ook nog eens aan de hond zelf. En oh wee als dan een leerling Indy of Charlie over zijn kop aait……….. “onder de kin!”, wordt er dan geroepen.

We hopen uiteraard dat ze al het geleerde over honden ook meenemen naar buiten en het toepassen bij vreemde honden.